Beheerder worden

Hoe kunt u het beste een WhatsApp Buurtpreventie groep starten?

Een WhatsApp Buurtpreventie groep kunt u aanmaken op uw smartphone.
In een WhatsApp groep kunnen op dit moment maximaal 256 leden worden toegevoegd. Bekijk daarom voordat u een groep start goed naar het gebied waar u een groep wilt starten. (In sommige gevallen worden er meerdere groepen voor één buurt gemaakt, beheerders plaatsen berichten dan zelf door in de groepen).

Bij actieve werving neemt meer dan 50% van de huishoudens met één of meerdere telefoonnummers deel aan een wabp groep.

Om uw groep zichtbaar en vindbaar te maken voor leden kunt u de groep kosteloos aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Vervolgens kunt u flyers verspreiden in uw buurt, indien u wilt kunt u bij ons een voorbeeld flyer aanvragen, deze is in Word eenvoudig aan te passen.

Zodra leden zich bij u aanmelden kunt u het beste eerst contact opnemen om kennis te maken en de huisregels van de groep uitleggen, dit zorgt ervoor dat leden de Alarm App niet als praatgroep gaan gebruiken. En u weet gelijk met wie u te maken heeft en andersom, zo houden we de groepen zo betrouwbaar mogelijk.

Naast deze Alarm App groep voor urgente berichten kunt u ook een Chat App groep aanmaken, deze groep kan gebruikt worden voor de minder urgente doch belangrijke berichten. Lees: Alarm en Chat app groep in WhatsApp


WABP groep starten


Leden die zich niet aan de huisregels houden kunt u het beste direct schorsen voor een bepaalde periode. Dit omdat er anders vaak een ongewenste discussie in de Alarm App zelf ontstaat waardoor leden de groep gaan verlaten.

Een wabp groep kunt u het beste beheren met meerdere beheerders, dit ivm uitval of vakantie.

Op Facebook is een landelijke groep voor beheerders, hier kunt u veel tips en adviezen vinden.

Print ook de signalementenkaart uit, deze kunt u ophangen in bijvoorbeeld uw keukenkast of meterkast.

Signalementenkaart